Al vele jaren kookt de Lions Club Renkum voor het Kruispunt, waar mensen zonder vaste woonplek terecht kunnen. Dat doen wij elke laatste zaterdag van de maand. We koken dan voor zo'n 35 bezoekers, 5 vrijwilligers en zelf eten we ook altijd mee.

In Corona tijden is dit anders. De keuken kan niet worden gebruikt, waardoor veel wegvalt. Veel vrijwilligers kunnen of durven niet te komen. Terwijl het juist nu zo hard nodig is. Gelukkig kan het, mede door onze steun, wel doorgaan. Zo wordt er nu wekelijks door ons gekookt. Door vier leden thuis, die elk in hun eigen keuken voor zes personen een maaltijd bereiden. Deze worden warm bij 't Kruispunt afgeleverd in magnetronbestendige verpakking en daar zo nodig nog wat opgewarmd. De dak- en thuislozen eten in groepjes van zes, zodat er voldoende afstand is. Elke avond vier groepjes, ná elkaar.

Nieuw is dat we sinds vier jaar in januari flink uitpakken met een vier-gangen nieuwjaarsdiner. Anders dan op de gebruikelijke avonden, waar iedereen langs de balie zijn bord afhaalt, wordt iedereen aan tafel bediend en zijn de tafels mooi opgedekt met rode tafelkleden. Om de vrijwilligers niet met een enorme afwas te laten zitten worden borden, bestek en glazen gehuurd, die vuil worden meegenomen.

Het is een erg leuke avond, die, getuige deze post op facebook, door iedereen zeer gewaardeerd wordt.

Voor ons Lions is het hard werken, en aan het einde van de dag met tevredenheid terugkijken, in de wetenschap dat we in deze donkere dagen van het jaar iets hebben kunnen betekenen voor onze medemens.